25 Mayıs 2011 Çarşamba

Hurşit Seçkin Vahşı Batı'dan bildiriyor - 7

Bilim gözlemle başlar

Gözlemci kişiliğim malum, arada bir sağıma soluma bakıyorum. Son zamanlarda dikkatimi çeken şeylerden biri, buradaki kimi hastalıkların akılalmaz yaygınlığı. Sadece ayaklara bakmak bile yeter. Biraz detektiflik yapınca her şey gün gibi ortaya çıkıyor.

Mesela, Kabuki takunyalarını andıran pabuçlar giyen bir grup kadın var. Kalça çıkığı olmalı diye düşünüyorum. Böyle kalınca bir taban münasip görülmüş anlaşılan. Fakat ne kadar yerinde bir tedavi bilemiyorum. Bu pabuçlar yürümek için pek uygun değil, ama üzerinde sakince durursanız zararı olmaz herhalde.

Dize kadar uzanan sandaletlerin geniş bandajları ortopedik operasyon geçirenleri hemen ele veriyor. Sayılarının ne kadar fazla olduğunu görseniz hayretler içinde kalırsınız. Fakat belki de şaşmamak lazım. Muhtemelen takunyayı yanlış kullanıp düşenler de, olayın ertesinde bunları giyiyorlar.

Tüylü garip çizmeler ise çok ağrılı ve tedavisi güç bir başka hastalığı gizliyor. Gencecik kızlar gut hastası olmuş, inanılır gibi değil. Bir fille ceylanın aşk evliliğinden doğmuş talihsiz çocuklar gibi kalın bileklerini sürüyerek yürüdüklerini gördükçe gözlerim doluyor. Bu kadar protein tüketilirse olacağı budur tabii. Her şeyin başı beslenme.

Bir de sağ paçasını dizine kadar sıyırıp öyle dolaşanlar var. Adelita, onların bisiklete binenler olabileceğini söyledi. Ama o ne anlar! Sonuçta uzaylı. Ben Huzursuz Bacak Sendromu’ndan şüpheleniyorum.

Haklı olduğum eninde sonunda ortaya çıkacaktır. Her zaman olduğu gibi.

Tıbben sizin,

Hurşit Seçkin

2 yorum: